Van platform naar vereniging

Op de laatste mooie nazomeravond van september is het stokje overgedragen. Op het prachtige terrein van Tuiderij Permacultuur in Hellevoetsluis heeft Carry Maria Klein Gunnewiek van het Platform Bewust Voorne Putten symbolisch het vuur van de vereniging aangestoken met het vuur en de passie die zij gedurende 10 jaar in het platform heeft gestoken. De ceremonie werd voorafgegaan door een officieel moment waarbij het oprichtingsbestuur werd voorgesteld en waarbij raadslid Anneke Witte van Brielle het belang  van gezondheid en welzijn voor de nieuwe gemeente Voorne aan Zee benadrukte.

Tien jaar geleden heeft Carry Maria het platform opgericht. Toen zij destijds zelf op zoek was naar een bewuste ondernemer, kwam ze erachter dat deze ondernemers niet altijd even makkelijk vindbaar zijn. Zo ontstond het idee om een platform te creëren, een platform dat inmiddels is uitgegroeid tot een platform waarbij een grote diversiteit aan coaches, therapeuten, yogadocenten, masseurs en natuurgeneeskundigen van Voorne Putten aangesloten is. Zij zijn niet alleen beter vindbaar voor het de mensen die op zoek zijn naar de ondernemers, maar ook de ondernemers onderling hebben contact met elkaar voor intervisie en samenwerking. Bewust Voorne Putten is bij het grote publiek ook bekend van het Bewust Voorne Putten festival dat jaarlijks in het eerste weekend van juli wordt georganiseerd in Brielle. Net als het platform is het festival klein begonnen dat alleen door Carry Maria werd georganiseerd. Inmiddels is de organisatie zo gegroeid dat de organisatie ook door meerdere leden van het platform wordt gedragen.

Het platform is nu zover gegroeid dat professionalisering de volgende stap is, en de vereniging is opgericht. Op 12 augustus is door het oprichtingsbestuur Arianne van Genderen, Rijk Baron en Sandra de Jager een handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de Vereniging Bewust Voorne Putten. Een vereniging die als doel heeft het in het algemeen onder de aandacht brengen in de publieke opinie en het promoten van holistische en complementaire zorg; het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening; het behartigen van de belangen van haar leden. Het fungeren als platform en netwerk voor haar leden en geïnteresseerden in holistische en complementaire zorg. Onze wens is om een welzijnscentrum te openen waarbij reguliere en complementaire zorg naast elkaar kunnen bestaan. Voor de bewoners van Voorne Putten maar ook daarbuiten.

Ben je zelf werkzaam op Voorne Putten als therapeut, coach, yogadocent, masseur of natuurgeneeskundige? Meld je dan aan als lid. Voor de leden organiseren we inspiratieavonden met interessante sprekers, ontmoetingsmomenten voor leden voor intervisie, kennismakingsevenementen voor inwoners van Voorne Putten en ook het jaarlijkse Bewust Voorne Putten festival blijft bestaan. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je contact opnemen via mail info@bewustvoorneputten.nl