Toren Ayurveda & Ayuryoga

Marcel Toren

Welkom bij TOREN AYURVEDA & AYURYOGA.

Ik ben Marcel Toren van TOREN AYURVEDA & AYURYOGA in Rockanje.

Ayurveda is de klassieke Indiase natuurgeneeskunde, waar ik in een aantal jaren geleden mee in aanraking kwam, toen de reguliere geneeskunde mij geen antwoorden meer kon geven op een chronische klacht.

Meteen overtuigd van de werking en filosofie heb ik bij EISRA in Den Haag de 4-jarige Hbo-opleiding tot Ayurvedic Practitioner gevolgd, inclusief MBK volgens de PLATO-eindtermen. Twee stages in Indiase klinieken waren een onderdeel van de opleiding. Jaarlijks doe ik nascholing via diverse instituten.

Ayurveda is de klassieke Indiase natuurgeneeskunde, die ervan uitgaat dat alles om ons heen uit de vijf elementen (ether, lucht, aarde, vuur en water) bestaat, zo ook de mens zelf. Elk mens wordt geboren met een unieke constitutie. Indien de natuurlijke balans verstoord raakt door bijvoorbeeld verkeerde eetgewoonten, stress of trauma, dient de mens weer teruggebracht te worden naar zijn natuurlijke balans. Ayurveda is een holistische geneeskunde en vraagt om een individuele aanpak.

Na een uitgebreid intakeconsult, kunnen verschillende behandelingen volgen, zoals bijvoorbeeld: stoombehandelingen, lichaamsreiniging of massages. Uiteraard speelt (aanpassing van) voeding een belangrijke rol in dit proces. Medicatie kan bestaan uit verschillende kruiden.

Naast behandelingen maakt yoga ook een belangrijk onderdeel uit van de aanpak. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende yoga-oefeningen een heilzame werking hebben. Deze yoga wordt individueel aangeboden.

Behandelingen en consulten worden ook gedaan door mijn partner, Ronny Toren. Ronny heeft naast de opleiding Ayurveda de opleiding tot Ayuryoga Teacher & Therapist gedaan.

Ayurveda is een prima manier om gezondheid en welzijn te behouden en om ziekten aan te pakken. Hierbij valt onder andere te denken aan:

  • Stress/burn-out, ADHD;
  • Eczeem, psoriasis;
  • Gewrichtsproblemen;
  • Spierproblemen
  • Darmklachten;

Zowel onze consulten als behandelingen zijn declarabel bij verzekeraars, (afhankelijk van de aanvullende dekking op uw zorgverzekering).

Onze praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging ANVAG, koepelorganisatie RBCZ en geschillencommissie SCAG,  www.toren-ayurveda.com

Wij ontmoeten u graag!

 

Carry Maria