Lumi Mindfulness & Yoga

“We have more possibilities available in each moment than we realize.”

Thich Nhat Hanh.

lumimindfulness

Woorden die tot leven kwamen toen ik me met mindfulness ging bezighouden. Het huidige moment, oftewel het ‘nu’, is waar we het mee moeten doen. Er zijn vaak allerlei gedachten en gevoelens én er is altijd de mogelijkheid en de keus ze met een glimlach te aanschouwen..

Die glimlach is er altijd en soms is er een zoektocht voor nodig om deze nog breder te laten worden.

Mindfulness is een houding waarbij je bezig bent met wat er nu, in het huidige moment gebeurt. Mindfulness betekent doelbewust aandacht geven aan de dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.

Door mindful te zijn raak je bewust van jouw lichaam en jouw gedachten en gevoelens. Je kijkt er met nieuwsgierige en vriendelijke blik naar. Met mindfulness wordt als het ware de aandachtsspier getraind, die ervoor zorgt dat we onze aandacht kunnen richten op het huidige moment. Mindfulness is geen theorie die je kunt leren, maar een vaardigheid die oefening vraagt en vergt.

Mindfulness is effectief gebleken (op basis van wetenschappelijke studies) voor mensen met depressieve klachten, chronische pijnklachten en ook voor mensen die veel piekeren. Het kan ervoor zorgen dat je ondanks alle emoties en drukte je rust kan vinden, waardoor je je minder gestresst voelt en meer kan focussen op de blijde momenten in het leven. En het kan een stukje vriendelijkheid voor jezelf brengen.

Ik heb gemerkt dat mindfulness mij helpt bij veel dingen in mijn leven en dat wil ik graag met anderen delen.

Groeten,

Jolanda Kleijwegt

www.lumimindfulness.nl