Energia Training

Onder de naam Energia geef ik – Annemarie Pruijt- al meer dan vijftien jaar zowel binnen- als buitentrainingen waarin gezondheid en welzijn centraal staan.
 
Binnentrainingen
 
Hier ervaar je de kracht van Chi Kung en Tao Meditatie. Krijg je grip op je vitaliteit, emotionele en mentale balans en zie je persoonlijke ontwikkeling versnellen! In korte tijd merk je hoe de levensenergie weer gaat stromen en leer je hoe je deze stroom kunt vermeerderen. Je komt meer tot jezelf wat direct een verbetering van je natuurlijk afweersysteem oplevert en dat kan in het huidige klimaat geen kwaad. De Chi Kung oefeningen en meditaties helpen je beter te leren voelen en geven je een innerlijke kracht die je in staat stelt met vertrouwen je intuïtie te volgen en los te laten wat je niet (meer) nodig hebt.
Deze oefeningen en meditaties komen uit het taoïstische gedachtengoed en de vijf elementenleer. Hierin ligt eeuwenoude bewaarde kennis en ervaring opgeslagen die tijdloos is en gepaard gaat met een ongekende hoeveelheid wijsheid. Dit is ook de stroming waar o.a. de Tai Chi, de Chinese kruiden- en voedingsleer, filosofie, fysieke gezondheidsleer, acupunctuur en martial arts uit voortgekomen zijn.  In al deze vakgebieden neemt het lichaam een belangrijk plek in.
 
Chi Kungs
Chi Kung oefeningen zijn praktische en hele toegankelijke fysieke oefeningen die zowel staand als zittend gedaan kunnen worden en makkelijk thuis herhaald. Deze oefeningen zorgen in korte tijd ervoor dat je energieker, helderder en aangenaam kalm wordt. Je maakt weer een voorraad serotonine aan, het is het ultieme innerlijk en uiterlijk leiderschaphormoon. In tegenstelling tot adrenaline of andere verslavingsgevoelige hormonen waardoor we makkelijk veel energie verliezen. Serotonine staat aan de basis van ons welzijn en het in contact komen met moeiteloosheid (wu wei) in plaats van het immer hard werken en met wilskracht en doorzettingsvermogen jezelf door het leven knokken, met op enig moment als gevolg fysieke, emotionele, mentale, spirituele ontregeling of uitputting.
 
Tao Meditatie
Met meditatie leer je te werken met de kracht van aandacht. Hoe je hiermee de energie kunt laten stromen, je zelfgenezend vermogen activeert, makkelijker harmonie en stilte ervaart en dichter naar je kern kruipt. Hoe je in contact komt met je geduldig wachtende potentieel, hoe je steviger in je schoenen komt te staan in het contact met anderen en soepel omgaat met datgene wat het leven op je afstuurt. De voorafgaande Chi Kungs geven meer energie, structuur en kalmte zodat je de meditaties beter kunt laten werken.
 
Buiten
In de zomer worden Chi Kung oefeningen ook op het strand en in het bos gedaan tijdens de Body Mind Buiten lessen en Volle Maan wandeltrainingen.
 
Een leven lang groei
De ervaring leert dat cursisten lange tijd blijven trainen en steeds blijven bijleren en verdiepen. Waar je aanvankelijk leert om de stress van de dag los te laten, merk je naarmate je langer traint dat je dieper gelegen opgeslagen spanningen opruimt waardoor we steeds beter in ons vel gaan zitten. Het vasthouden van deze vaak onbewuste spanningen kost het lichaam veel energie en ontneemt sluipenderwijs ons het levensplezier. Het maakt dat we makkelijker opgeslokt worden door de hectiek van onze omgeving. Met toegankelijke Chi Kungs en mooi opgebouwde meditaties wordt je opener, schoner en soepeler, waardoor je je energieker, steviger, vreugdevoller en meer verbonden voelt met je eigen kern. Stress en zorgen, emotionele onbalans, het gemis aan ware vreugde, gelukkig zijn en vervulling wordt bij de bron aangepakt. Hierdoor krijg je weer grip op je  leven, je vitaliteit en je emotionele en mentale balans en creëer je een basis voor persoonlijke groei en heel belangrijk: op natuurlijke wijze.
 
Trainer en aanbod
Annemarie Pruijt is een inmiddels jarenlange ervaren trainer en docent die verschillende cursussen aanbiedt voor beginners en (ver)gevorderden. Zowel in Nederland als in het buitenland met bv. retreats naar Ibiza. Behalve live in de zaal is het inmiddels ook mogelijk online via Zoom te trainen. Zo kunnen deelnemers uit het hele land participeren.
Buitentrainingen en sport
Ik ben altijd al graag buiten, het liefst in de natuur. Ook sportte ik van huis uit veel en had ik het geluk dat al vrij snel de revolutionaire methodes van Chi Running, Chi Walking en Chi Tennis op mijn pad kwamen. Hieraan liggen Tai Chi principes ten grondslag waarbij het gaat om blessurevrij te leren bewegen en sporten tot in lengte van jaren, efficiënter (met meer gemak sneller of krachtiger) te bewegen en meer plezier te ervaren! Bewegen vanuit moeiteloosheid in plaats van zwoegen en wilskracht aanspreken.
Ik help graag mensen die tegen blessures aanlopen of meer uit zichzelf willen halen. Of gewoonweg meer plezier willen beleven aan hardlopen, wandelen of tennis.
Er zijn zowel basiscursussen als vervolgtrainingen mogelijk.
 
Tot slot
Nieuwsgierig geworden naar Chi Kung en Tao Meditatie of Chi Running, Chi Tennis en Chi Walking? Neem gerust contact op of neem een kijkje op de website.
Hartelijke groet, Annemarie
Energia Training
Annemarie Pruijt
06-29070391