Horsepower Kids Training

Kinderen hebben meer en meer behoefte aan weerbaarheid
Horsepower Kids Training maakt kids zo sterk als een paard

Kinderen komen steeds opnieuw voor allerlei uitdagingen te staan. Denk aan huiswerk, het schoolritme (her)ontdekken en de omgang met vriendjes en vriendinnetjes. Hoe vind je jouw balans tussen de hedendaagse en online wereld? Maar ook zelfvertrouwen, grenzen aangeven en eigen keuzes maken zijn thema’s die een grote rol spelen bij de ontwikkeling van het kind.

Hét moment om na te gaan hoe je je kind weerbaar maakt voor al die prikkels en veranderingen.

Haaks op alle drukte die naar school gaan met zich meebrengt, staat de rust die je voelt als je het erf van Horsepower Kids Training oploopt. Sinds een half jaar coach ik, Kirsten, hier kids met behulp van mijn pony’s. Ik combineert mijn kennis van kindercoaching met mijn passie voor paarden. Mijn locatie is omringd door weilanden, boomgaarden en stallen. Deze privé locatie is perfect om kinderen te helpen met behulp van pony’s. Dankzij de rustige plek volgen kinderen de coachsessies zonder externe prikkels. Die krijgen ze al genoeg

Kindercoaching met pony’s
De pony’s zijn een belangrijk onderdeel van de coaching. Ze laten de kids heel snel op hun gemak voelen. Door de speciale band tussen pony en kind bereik je vaak in een aantal sessies al verandering en verbetering. Of het kind nu verlegen is, zich onzeker voelt of om een bepaalde reden niet lekker in zijn of haar vel zit. De pony-coachmethode stimuleert de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en ondersteunt de emotionele groei van kids. Hoe ga je met elkaar om? Hoe geef je je grenzen aan? En waar ben je eigenlijk echt goed in? Allemaal vragen die de revue passeren tijdens de Kids Training. Spelenderwijs, met elkaar of een-op-een met een pony, vinden de kids antwoorden op hun vragen. Persoonlijke groei gegarandeerd: binnen 5 weken staan kinderen al sterker in hun schoenen. Dat hoeven overigens niet alleen rijlaarzen te zijn: iedereen is welkom. Ook als je nog nooit een paard hebt gezien. Alle opdrachten en spelletjes doen de kids naast de pony’s; ze hoeven dus geen rijervaring te hebben.

Kirsten Weps geeft de Horsepower Kids TrainingKirsten Weps geeft de Horsepower Kids Training

Programma van 5 weken
Meerdere keren per jaar start een nieuw Horsepower Kids Training programma. Dit programma bestaat uit 5 dagen van twee uur coaching. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom om de lessen te komen volgen in groepen van 4 tot 6 kids. Door in een groep aan de slag te gaan, leren de kinderen ook veel van elkaar. Er wordt gewerkt aan de hand van een fysiek werkboek. Dit zodat ouders thuis kunnen zien wat er precies gedaan wordt. Naast de groepsprogramma’s kunnen kinderen ook individuele coachingsessies volgen.

Meer over de groepslessen en individuele coaching vind je op www.horsepower-kidstraining.nl.