Claudia Rooimans kindertherapie

Integratief Kindertherapeut en Mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren van 4 tot 19 jaar

Ieder kind wil graag gelukkig zijn, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Soms is een kind verdrietig, heeft het boze buien, ligt het veel wakker, heeft het moeite met vriendjes maken of heeft het last van andere nare gevoelens. Als ouder wil je je kind graag helpen, maar soms lukt dat niet en dan kan een integratief kindertherapeut hulp bieden.

Mijn naam is Claudia Rooimans, getrouwd, moeder van 3 kinderen van 18 jaar en ouder en ik woon in Brielle. Na 22 jaar leerkracht in het basisonderwijs te zijn geweest ben ik op zoek gegaan naar een manier om kinderen die thuis of op school vastlopen hulp te kunnen bieden. Die manier heb ik gevonden op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam waar ik de opleiding Integratieve kindertherapie heb gevolgd. Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk in Gezondheidscentrum Hoonaardstaete in Hellevoetsluis.

Integratieve kindertherapie is een kortdurende, intensieve vorm van therapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die werkt met de vraag van het kind. Hierdoor is het therapie op maat, want ieder kind is uniek!
Ouders worden gezien als co-therapeut. Oudergesprekken zijn dan ook een belangrijk onderdeel. Ouders krijgen handvatten om anders naar hun kind te kijken.

Als ouder zie je gedrag dat opvalt. Dat gedrag is een beschermer van een gevoel dat je kind niet wil voelen. Met dit gedrag laat het eigenlijk zien: ‘Help mij!’.
Tijdens de sessies ga ik samen met je kind op zoek naar hulpbronnen in de vorm van talenten en kwaliteiten die het al in zich heeft. Dit kan doorzetten zijn, geduld, durf of iets anders. Door die hulpbronnen weer te activeren, we noemen dat in de therapie de IK-sterkte te vergroten, kan het kind naar het nare gevoel kijken en leert het accepteren dat het ook een deel van zichzelf is. Hierbij wordt de beschermer gezien als helper, maar hij hoeft niet meer zo nadrukkelijk aanwezig te zijn, waardoor het opvallende gedrag afneemt of zelfs verdwijnt. Je kind voelt zich gelukkiger en daardoor jij als ouder ook!

Naast integratief kindertherapeut ben ik ook mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren van 4 tot 19 jaar.

Vanaf februari 2021 is integratieve jongerentherapie ook mogelijk.

Kijk op www.claudiarooimans.nl voor meer informatie of neem contact op via iktclaudia@gmail.com of 0614418629.