Marianne Moerlands

Marianne Moerlands

Praktijk voor: Sivas therapie, Chakra therapie en het opsporen van onverwerkte blokkades volgens de NEI methode, Reiki en orthomoleculaire voeding. Circadian Professional- balanceren van de hormonen.

Consulten

Door bepaalde gebeurtenissen (kleine of grote) die je in het verleden hebt meegemaakt kun je veiligheden voor jezelf hebben ingebouwd (omdat je bijvoorbeeld niet meer zo snel gekwetst wilt worden). Je bouwt als het ware een muurtje om je heen. Hier is niets mis mee, maar je hebt kans dat je op een gegeven moment meer vanuit deze veiligheden leeft dan vanuit jezelf.

De chakra’s geven je inzicht hoe makkelijk het eigenlijk is om te leven vanuit jezelf en een paar stenen uit de muur te laten vallen. Hoe meer je leeft vanuit jezelf hoe makkelijker het leven wordt want wie kent jezelf nou beter dan jij?

Als je last hebt van een burnout, overspannen, depressie, of je leeft teveel in het verleden of maakt je zorgen voor de toekomst. Als je last hebt van een trauma uit het verleden, of in het nu (overlijden, ziekte, scheiding of ontslag). Als je het idee hebt dat het leven als los zand door je vingers glipt en dat je hier weer graag vat op wilt krijgen, dan is het misschien een idee om een afspraak te maken.

Via mijn praktijk geef ik mensen handvaten om hun leven weer structuur te geven. Dit doe ik door middel van de chakra’s, die vertaalt worden naar 8 delen van je bewustzijn. De Sivas therapie (homeopathische druppeltjes) gebruik ik hier soms bij ter ondersteuning, evenals de NEI therapie (het opsporen en verwerken van blokkades). Verder kunnen we eventuele te korten d.m.v. het uittesten van voedingssupplementen, opsporen.

In het algemeen komt iemand 1 keer per maand voor een afspraak, in het begin soms iets vaker en aan het einde zit er een langere periode tussen. Meestal is 10 keer genoeg, afhankelijk van de problemen en de wensen waar iemand mee zit.

Marianne Moelands
Ossewei 18
3238 XP Zwartewaal
tel. 0181-663141

De Hormonendans

Hormonen zijn de meest krachtige moleculen in de natuur. Ze hebben een positief effect op honderden bekende en onbekende processen in je lichaam. Daardoor spelen ze een belangrijke rol bij alle aspecten van je gezondheid. Een verstoorde hormonenbalans in je lichaam kan een verwoestende uitwerking hebben op je gezondheid. Dit kan resulteren in uiteenlopende welvaartsziektes en chronisch overgewicht.

Hormonen spelen een belangrijke rol in het behoud van je gezondheid. Ze worden beïnvloed door de evolutie van 10 duizenden jaren en het ritme van de natuur: licht/donker, dag/nacht, zomer/winter.

Er zijn echter 6 hormoongroepen die de meest cruciale lichaamsprocessen aansturen.

Het gaat om het Suikerhormoon insuline, het Stresshormoon cortisol, de Seksehormonen oestrogeen, progesteron en testosteron, de Schildklierhormonen T3/T4, het Slaaphormoon melatonine en het Sunhormoon vitamine D3

De Nederlandse hormoonexpert Leo van der Zijde heeft voor Evo-circadian een nieuwe generatie hormoonoptimaliserende voedingssupplementen ontwikkeld die deze 6 S homonen weer in balans kunnen brengen.


Voedselintolerantie

Een allergie is iets anders dan een intolerantie.

Een allergie kun je meten in het bloed, een intolerantie niet. Je neemt het product waar je allergisch voor bent en je krijgt meteen een reactie; niezen, hoesten, uitslag e.d.

Een intolerantie kun je niet in het bloed zien, maar veroorzaakt wel vaak allergieën, vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen en stress. Vaak is het zo dat een intolerantie de oorzaak is van een allergie. Je kunt een intolerantie zien als een emmer, als hij vol is stroomt hij over en krijg je allerlei klachten. Neem je de intolerantie weg dan blijft de emmer leeg en krijg je geen klachten.

Neem je het allergische product weg, dan blijft de emmer nog steeds overstromen met alle gevolgen.

Het Sivas Voedselintolerantie programma berust hierop.

Het bestaat uit 4 stadia waarin je iedere keer andere homeopathisch druppels krijgt. Je krijgt echter altijd een middel om de afvalstoffen uit de depots te halen en een middel om de afvalstoffen beter af te voeren.

Het programma begint met een dieet waarin het intolerante product niet meer gebruikt mag worden, maar naar mate de stadia volgen en de emmer dus steeds leger wordt, mag je weer wat van het product nemen. Nooit meer zoveel als in het begin, maar weer zoveel, dat je lichaam het normaal kan afvoeren en de emmer niet meer vol komt te staan.

CHAKRA CURSUSSEN

Een chakra is een energiewiel. Wij hebben heel veel chakra’s in ons lichaam. Via de chakra’s vindt de energie-uitwisseling plaats tussen ons en onze omgeving. Bij voetreflextherapie worden bijvoorbeeld de chakrapuntjes onder onze voeten gestimuleerd, zodat de energie naar onze organen kan stromen.
Tijdens deze cursus ga ik in op de hoofdchakra’s in ons lichaam, die allen een gedeelte van ons bewustzijn bevatten. Ieder chakra heeft invloed op een deel van ons bewustzijn en energieveld, en stuurt ook een specifiek deel van ons lichaam aan.

Het mooiste zou zijn als al onze chakra’s in balans zijn. Ons energieveld en ons fysieke lichaam wordt dan mooi aangestuurd. Onze lichaam en geest zijn als het ware in balans. Een lichaam in balans is minder vatbaar voor ziekten, en voor negatieve invloeden (stress) van buiten af.

Ons streven is zo goed mogelijk in balans te zijn, maar er zal altijd een deel van ons zelf blijven waar we aan kunnen werken.

Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid, en naar mate onze chakra’s in evenwicht zijn, zullen bepaalde karaktereigenschappen zorgen voor onze sterke kanten. Staat een chakra echter te ver “open” of “dicht” , dan kan zo’n sterke kant te ver door slaan, en juist onze zwakte worden.(b.v. leidinggevende capaciteit wordt machtswellust)

Als een chakra uit balans is, dan kan het, het daaronder gelegen energetisch veld en het fysieke lichaam, verkeerd aansturen, waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Staat een chakra te ver open, dan zal het heel lang duren voor er een fysieke klacht ontstaat, is het te ver gesloten, dan zullen klachten wat eerder optreden.

Je zou de chakra’s kunnen zien als het regelsysteem van ons lichaam. Hoe beter ze je lichaam aansturen, hoe beter je lichaam functioneert.

De cursussen zullen 1 keer in de maand plaats vinden. Er zijn 8 bijeenkomsten van 13.00 tot 17.00 uur. Eén cursus is op vrijdagmiddagen en één cursus op zaterdagmiddagen. Per cursus kunnen er maximaal 8 deelnemers meedoen, om te zorgen dat iedereen aan bod kan komen.

De kosten bedragen € 330,00 voor de hele cursus.

Zoals iedereen die mij kent wel weet, heb ik uiteraard ook weer wat lekkers voor tussendoor.

Als je geïnteresseerd bent neem dan contact met mij op. De cursus zal in Brielle plaatsvinden.

Marianne Moelands
Ossewei 18
3238 XP Zwartewaal
tel. 0181-663141

 

 

Carry Maria