Natuurijs

Heb jij ook zo genoten van het winterweer?

Ondanks dat ik écht een zomermens ben en niet gemaakt ben voor de kou, heb ik de tijd van mijn leven gehad. Wat was het gááf om met mijn kinderen op natuurijs te kunnen schaatsen op de sloten in onze “achtertuin”!

Ook nu besef ik weer hoe belangrijk het is om de juiste omstandigheden te creëren. 

Je bent geen slachtoffer van de omstandigheden

Ik heb het altijd snel koud, daarom heb ik liever zomer. En ik vind kou gewoon echt níet fijn. Maar ondanks de (extreem) lage temperaturen heb ik het niet koud gehad. Je hebt dan wel geen invloed op de temperaturen, maar je hebt wél invloed op de manier waarop je met de temperaturen omgaat. Door je warm aan te kleden bijvoorbeeld.

Ik ben de afgelopen week niet buiten geweest zonder mijn skibroek en wollen laarzen. Sommigen vonden het overdreven. Ik niet. Ik vond het heerlijk. Want daardoor kon ik wél genieten van het plezier dat de kou met zich mee bracht. Ik creëerde de omstandigheden die ik wél prettig vond, binnen de externe omstandigheden waar ik niet per se op zat te wachten.

Dat is leiderschap en dat geldt voor alles in het leven. Je hebt niet altijd invloed op de omstandigheden, maar wel op de manier waarop je ermee omgaat.

Jíj hebt de regie over je eigen leven, níet de omstandigheden.

Hoe zou je willen dat het is? Er is altijd wel iets dat je kunt veranderen. Neem het besluit om je ervaring te veranderen. Doe wat gedaan moet worden om te krijgen wat je wilt. JIJ bent de baas!

Geschreven door Anouk Braendrecht

– Verlicht je levenspad