Sadhana Yoga

Dineke van Winden – Hellevoetsluis

Sinds 2003 ben ik mij gaan interesseren voor yoga. Het bracht mij in het begin alleen een bewust moment voor mijzelf. Pas een paar jaar later begon ik mij ook anders te gaan voelen. En wat is dat anders voelen? Bewuster en tijdens de yoga naar binnen keren. Ik begon te voelen waar in mijn lichaam ik weerstand ervoer. Ik begon te merken dat de ademhaling tijdens de yoga heel belangrijk is voor het loslaten van weerstand.

Door de positieve ervaring met yoga ben ik in 2003 begonnen met een opleiding voor kinder yoga docent en heb ik in 2016 een opleiding Mindfulness en Meditatie voor kinderen gevolgd. Het is heerlijk om dit met kinderen te mogen delen en hen op weg te helpen in deze snelle wereld waarin wij leven.

In 2013 besloot ik een yogadocenten opleiding te gaan volgen bij Yoga Moves in Utrecht. Ik begon te snappen dat wanneer het tegen zat in het leven, ik niet mijn best moest gaan doen om de ballen hoog te houden. Nee, ik ontdekte dat even zitten, even ademhalen al voldoende was om vervolgens weer met de stroom mee te kunnen varen. Het leven is niet bedoeld om tegen de wind en storm in te gaan. Vertrouwen dat was waar het op aan kwam. Vertrouwen en loslaten van weerstand. En dat is precies wat ik je kan laten voelen op de mat.

Mijn lessen zijn creatief, met zorg en aandacht samengesteld en altijd anders . Ik verbind graag een thema aan een les om meer diepgang te voelen in wat je doet, om zo, geïnspireerd de dag of avond in te gaan. Dat kan een thema zijn als Volle Maan, Chakra’s ervaren, Liefde voor jezelf en anderen enz. Met oa deze thema’s stel ik een combinatie van Hatha en Vinyasa Flow les samen.

Wat is dat nu eigenlijk Vinyasa Flow?

Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa flow, omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. Vinyasa kan worden vertaald vanuit het Sanskrit naar ‘verbinding’, verwijzend naar de verbinding tussen beweging en de adem. Het is een dynamische vorm van yoga. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning.

Meer weten of inschrijven?

Mail me via sadhanayogahellevoetsluis@ziggo.nl

Namasté