Lu Jong Yoga Hoeksche Waard

Benieuwd naar Lu Jong, Tibetaanse healing yoga?

LU betekent ‘lichaam’ en JONG betekent ‘transformatie’. Lu Jong is een eeuwenoude vorm van helende yoga die geworteld is in het Tibetaans boeddhisme en de Tibetaanse geneeskunde.  Het is een reeks bewegingen die ontwikkeld werden voor zelfheling. De oefeningen heffen blokkades op, zowel fysiek, mentaal als energetisch.

Tibetaanse geneeskunde

Volgens deze visie is ziekte het resultaat van een onbalans in de vijf elementen (ruimte, aarde, wind, vuur en water) en de vitale substanties in ons lichaam. De Tibetaanse geneeskunde beschouwt de wervelkolom als het meest centrale en essentiële onderdeel van ons lichaam. De wervelkolom is onze energievoorraad, onze batterij. Door simpele en vloeiende bewegingen masseren we de ruggengraat zodat de vitale adem (lung of qi) beter gaat stromen en blokkades oplossen.

Voor iedereen

Lu Jong yoga kan door iedereen uitgevoerd worden, ongeacht leeftijd of ervaring met yoga. Tijdens de les focussen we op het creëren van balans tussen lichaam, adem en geest. De Lu Jong bewegingen zijn anders dan de Indiase yogahoudingen. De bewegingen zijn krachtig en hebben direct een gunstig effect op de vitaliteit, kracht, innerlijke rust en het (lichaams-)bewustzijn.

Door wie

Mijn naam is Janny Eekman. Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt, waar ik vooral met mijn hoofd bezig was. Ik ben lang, eerst onbewust en later steeds bewuster, op zoek gegaan naar het vinden van balans, een manier om hoofd, geest en lichaam te verbinden. Alleen mediteren werkt voor mij niet, alleen sporten ook niet. Ik heb mijn manier gevonden in de vorm van Lu Jong yoga: meditatie in beweging.

In juni 2016 werd ik door Tulku Lobsang Rinpoche gecertificeerd tot Lu Jong docent.

Ik geef sinds kort ook lessen in De Boeddhaboom in Hellevoetsluis (dit staat steeds op de agenda op deze website).

 

Informatie:

Facebook, Lu Jong Yoga Hoeksche Waard

www.jannyeekman.nl

info@jannyeekman.nl

06 – 23 77 82 85