Studio Yin

Als je lichaam zijn grenzen begint aan te geven,
vergeet dan niet om te luisteren”

Studio Yin is een natuurgeneeskundige massagepraktijk in Heenvliet waar ook yin yoga en mindfulness trainingen worden aangeboden.

We leven in een maatschappij vol druk, haast en verantwoordelijkheden. Op basis van mijn eigen ervaring en wat ik om mij heen zie is dat wij steeds minder goed in staat zijn om naar ons lichaam te luisteren, we gaan onze grenzen over en leveren in op onze gezondheid.
Gezondheid betekent niet alleen de aan- of afwezigheid van een ziekte. Het gaat om het vermogen om te kunnen gaan met alle uitdagingen in het leven, zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal. Ik ben ervan overtuigd dat als er balans is dat je beter in staat bent voor jezelf te zorgen en daarmee ook voor anderen.

Mijn werkwijze kent een boeddhistische grondslag en is op basis van Metta (liefdevolle aandacht, vriendelijkheid en respect). Ik geef en creëer ruimte, rust en bewustwording die de basis vormen voor ontspanning en herstel. Ik werk met positieve energie en volle aandacht. Gezondheid zie ik als een balans tussen lichaam & geest.

Het is naar mijn idee nu belangrijker dan ooit om de Oosterse en Westerse kennis, kunde en filosofieën met elkaar te combineren. De Westerse geneeswijze legt de nadruk op ziekte, de Oosterse geneeswijze kijkt naar de totaalbalans van het systeem. Mijn uitdaging is om beide te verbinden om een zo krachtig mogelijk behandelaanbod neer te kunnen zetten die volledig afgestemd kan worden jou behoefte. Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik op basis van de 5 natuurgeneeskundige principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst. Deze principes sluiten mooi aan op mijn visie van gezondheid.

Yogamassagetherapie
Yogamassage is een eeuwenoude natuurgeneeskundige behandelmethode die in Thailand wordt toegepast in reguliere ziekenhuizen. Deze massage is zeer effectief bij uiteenlopende orthopedische klachten. Om deze reden kan het een goede aanvulling zijn op de reguliere behandeling. De klachten die onder andere behandeld kunnen worden zijn;

  • Fysieke spanningsklachten: zoals aspecifieke lage rugpijn, frozen shoulder, tenniselleboog, carpaaltunnelsyndroom, spanningshoofdpijn en migraine, pijnlijke spieren en gewrichten en zwangerschapsklachten.
  • Stress en energie gerelateerde klachten: zoals burn-out, slaapproblemen, chronische pijn, vermoeidheid, moeite met ontspannen.

Werkwijze
De massage wordt geboden op een grote mat op de grond met je kleding aan (makkelijk zittende kleding). De massage bestaat uit een op elkaar afgestemde en zeer doeltreffende combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. In de behandelingen maak ik gebruik van verschillende aanvullende technieken, onder andere acupressuur, dynamic thai, Chinese elementenleer & kruidenstempels. Als er iets is wat yogamassage geeft dan is dat ruimte en verbinding. Ruimte in je spieren, gewrichten en energiebanen, maar bovenal ook in je hoofd. De behandelingen zijn mede gericht op bewustwording van eigen lichaam en psyche en het bewust maken van externe factoren die het herstel belemmeren. Een advies of oefeningen voor thuis kan om deze reden een onderdeel van deze behandeling zijn.

Vergoedingen
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, vergoedingen voor de natuurgeneeskundige consulten/ massagetherapie zijn afhankelijk van de door jouw afgesloten aanvullende verzekering. Zie voor vergoedingen zorgwijzer

Wil je graag meer informatie? Neem dan vooral contact met me op.
Marije: 06-41451987 of info@studio-yin.nl

“De westerse filosoof is vriend van de wijsheid. De oosterse filosoof zoekt wijsheid om de praktijk van het leven te verbeteren”

Studio Yin
Heenvliet
Vind mij ook via Facebook en Instagram als Studio Yin