Reikipraktijk De Rode Draad

Ik stel mij voor: Jacqueline Koekendorp-Klinkhamer. Gecertificeerd Reiki Master/ Leraar 3e Graad.

Wat is Reiki?
* De letterlijke betekenis van het Japanse woord Reiki is ‘universele energie’.
* Rei betekent universeel en Ki is energie.
* Reiki is een methode op het gebied van werken met energie.
* In mijn praktijk: Reikipraktijk, De Rode Draad Brielle word je behandeld volgens de traditionele helende natuurwijze van Mikao Usui.

Wanneer er over Reiki wordt gesproken, wordt hiermee de methode van werken met energie bedoeld.

Wat doet Reiki?
Reiki (Rei = universeel Ki = energie) is een methode om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf of anderen. Op fysiek vlak heeft ieder mens een immuunsysteem, dat het vermogen heeft om lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen, bacteriën enz. onschadelijk te maken. Deze arbeid wordt o.a. gevoed door energie. We weten dat als we een goed werkend immuunsysteem hebben, we minder vatbaar zijn voor verkoudheid of een virus en eerder zullen herstellen als we toch iets opgelopen hebben. Op geestelijk vlak zorgt de energie ervoor dat je innerlijke kracht sterker wordt, waardoor je beter in je vel komt te zitten, wat weer effect heeft op je gezondheid. Reiki ondersteunt het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest. Ook geschikt naast de behandeling van je therapeut of arts.

Hoe werkt Reiki?
Reiki werkt in op ontstane energieblokkades, die klachten kunnen veroorzaken. Tijdens een behandeling gaat de energie weer stromen in je lichaam en het zelf genezend vermogen vh lichaam wordt geactiveerd. Reiki is een goede aanvulling op de behandeling van je therapeut of arts. Reiki heelt en ontspant.

Wat is een behandeling?
Een behandeling aan de cliënt kan zowel zittend op een stoel als liggend op een behandeltafel gegeven worden, waarbij ik als behandelaar de handen op diverse plaatsen op of net boven het lichaam van de cliënt houdt. Als behandelaar ben ik alleen een kanaal voor de energie, het lichaam van de cliënt bepaalt zelf op onbewust niveau wat er met de energie gebeurt en hoeveel energie er nodig is. Als behandelaar functioneer ik daarom alleen maar als een soort tussenschakel tot het energieveld. De energie stroomt naar de plekken waar het nodig is. Deze energie activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam (denk aan een wondje wat een korstje krijgt). Er kan tijdens een behandeling van alles gevoeld en waargenomen worden: tintelen, warmte, koude, buikborrelen, kuchen. Ook kunnen er emoties loskomen: lachen, tranen. Alles mag er zijn en verdwijnt vanzelf.

Hoe lang duurt een behandeling?
Voor een behandeling in mijn Reikipraktijk, Reiki, De Rode Draad, Brielle kun je rekenen op een uur liggend op de behandeltafel. Vooraf is er een gesprekje en na de behandeling praten we even na met een kopje thee. Dat brengt de afspraaktijd op zo’n 90 minuten.
In huis- tuin- en keukengebruik zal Reiki even snel toegepast worden.

Wat kan ik verwachten na een behandeling?
Rustig bijkomen, glas water drinken en een kopje thee. Dat bevordert de doorstroming en afvloeiing van afvalstoffen.
Er kan een korte hoofdpijn zijn als reactie op het gaan stromen vd energie in het lichaam. Je kunt je ontspannen voelen, beter slapen, je energieker voelen, pijnklachten verminderen of verdwijnen.
Ook kan er op emotioneel vlak iets gebeuren: je bent een poosje wat emotioneler, je wordt mondiger (zeggen waar het op staat) of kom je b.v tot bepaalde actiestappen in je leven, die je tot dan had uitgesteld.

!!!!! NIEUW bij Reiki De Rode Draad: SANATHANA SAI SANJEEVINI
Sinds 2018 ben ik ook SanjeeviniConsulent.
Bij Sanjeevini wordt gewerkt met helende lotusbloemkaartjes (gestileerde, heilige gebeden genoemd) en remedies.
Een snelle en effectieve heelmethode gebaseerd op trillingsfrequenties, die het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren.
Een Sanjeevini behandeling is inclusief intakegesprekje, heling dmv Sanjeevinis, een 0,5L flesje remedie, enkele Sanjeevini kaartjes voor thuis, waaronder een neutralisatiekaart. Een eventueel herhaal-remedieflesje is voor een klein bedrag mogelijk.
Prima in combinatie met een Reikibehandeling. Voor meer info over Sanjeevini stuur ik je graag een uitgebreide mail toe.

NOTE: Bij (ernstig) lichamelijke klachten en ziektes adviseer ik altijd contact op te nemen met de huisarts. Reiki en Sanjeevini kunnen heel goed naast de behandeling vd arts worden toegepast.

Wil jij een 2-daagse Reiki cursus volgen? Dat kan nl ook bij Reikipraktijk Reiki, De Rode Draad, Brielle
Vraag om informatie bij Jacqueline Koekendorp, Gecertificeerd Reiki Master 3e Graad sinds 2006 of kijk bij ‘Evenementen’ op de FB pagina: Reiki De Rode Draad Brielle.

Contact: voor afspraken en vragen: bel mij gerust: 06 40333770

Volg mij op Facebook: Reiki, De Rode Draad, Brielle

Ook vind je daar actuele tarieven betreffende Reiki en Sanjeevini

Zowel Reiki als Sanjeevini zijn ook een geschikte behandelmethode voor kinderen en dieren.