Inspiratie hoef ik niet te zoeken het komt op mijn pad -14-

      

Ik ben een herfstkind

Mijn opa vertelde me elk jaar weer dat hij aan het appels plukken was toen ik werd geboren. In 2004 kreeg ik een ‘boodschap’ van een appelboom. Bloei, bloei. Ook als je gekwetst bent. Bloei en accepteer. Vruchten dragen is geven van wat al gegeven is. Zon aarde lucht water. Pluk van de vruchten van het leven. Nu in de herfst van 2020 begint kan ik pas voelen wat deze boodschap inhoud.

Wellicht dankzij mijn opa ben ik dol op appels. Er is een link ontstaan in mijn geheugen tussen zijn aandacht  voor mij en het woord appel. Zo gaat dat dus. De geur van appels, het zoet zurige. Hun geknars tussen mijn tanden, zelfs de pitten vind ik lekker. Later leer ik dat appels veel vit c bevatten en  dat bepaalde zuren het gebit versterken en de tanden en het tandvlees reinigen. Dat hun pitten blauwzuur bevatten dat giftig is weet ik inmiddels .

In oude tijden werden er religieuze en Bijbelse verhalen vertelt over de appelboom. Het verhaal van de verboden vrucht en Adam en Eva, ik snapte er nooit veel van. Naïef als ik was kon ik nooit bedrog ontdekken in een appel. Daar gaat het verhaal uiteindelijk over, over liefde, verleiding en bedrog.  In de Keltische religie gaan de verhalen via de appel over ontembare kracht, eeuwige jeugd en onsterfelijkheid. Later leer ik dat de  geur van de appel optimistisch maakt, een liefdevol gevoel geeft. Dat het geassocieerd wordt met gevoelens van geboorte of een nieuw begin. Martin Luther heeft gezegd; ‘als morgen de wereld vergaat plant ik vandaag nog een appelboom’. Hier speekt een enorm vertrouwen uit voor kracht van de aarde.  Als je er gevoelig voor bent leert de appelboom je luisteren naar je lichaam en  gevoelens of emoties. De appelboom hoort bij het sterrenbeeld weegschaal.  De oudst bekende appelboom staat in Duitsland en is 149 jaar oud. Wat zal hij prachtig zijn. Ik ken ook wel hele oude appelbomen het zijn kunstwerken van moeder natuur. 

Er staat  een nog jonge appelboom op onze moestuin, in september liet hij zowel vruchten als bloemen zien. Dat is uitzonderlijk, ik zie er een prachtige symboliek in. We gaan bloeien en oogsten tegelijk zodra we de crisis voorbij zijn.  Onlangs zat ik bij een wilg aan de waterkant in het Kooisteebos.  In deze rare tijd waar we nu in leven komen er soms  teveel woorden, beelden en ‘waarheden’ naar me toe. Zoek niet zover, het is dichtbij was de ingeving die ik ontving bij de wilg. Deze woorden zullen jou als lezer niet verder brengen. Ga op zoek en je zult vinden. Stel onbeschroomd je vragen. Zoek de juiste vertrouwenspersoon en praat zonder de waarheid van de ander te hoeven leven. Vraag iets aan een boom, of bloem, een engel. Of  vind je juiste plek, zit stil en laat komen wat jij behoeft. In deze idiote tijd is niks te gek. Stap voor stap je eigen koninkrijk ontdekken. Als koning of koningin Goddelijk, gelukzalig. Wat een geluk in de natuur kunnen  we zonder beperkingen zijn wie we Zijn.  Tegen een ‘vreemde’ boom die niet uit jouw huishouden komt zitten mag ook nu!

Bomen hebben mij al menigmaal geholpen.

Ik ben mijn bomen vrienden dankbaar voor de rust, hun schaduw, de gevoelens die ze teweeg brengen. Ik verbind me in mijn meditatie regelmatig met het hele netwerk van bomen die me in de afgelopen jaren iets hebben gebracht. Gevoelens zijn essentieel voor ons mensen en waarschijnlijk ook voor dieren omdat deze onuitwisbare herinneren maken in ons geheugen. Ons cel geheugen positief geladen houden is naar mijn idee datgene wat uiteindelijk heling en genezing brengt. De periode waarin we nu leven maakt dat we herinneringen van onszelf in dit leven maar ook van onze vorige bestaansvormen aan het opruimen zijn. Collectief en individueel. In deze tijd is elke positieve impuls welkom. Want wat is het is zwaar nu en dan, het leven.

Als je mijn inspiraties vaker hebt gelezen lees je wat stress en ont-stressen met me doet. Mijn weg van stress in mezelf herkennen  en het tij dat zich gaat keren. Het helingsproces gaat langzaam duurt jaren. Op mijn weg hierin ontmoet ik anderen. Contacten in mijn netwerk krijgen opeens een stem, een gezicht.

Stress is een onderwerp dat ik uitgebreid heb bestudeerd, mocht je interesse hebben in mijn verslag hierover dan stuur ik het je graag toe. Wat nu actueel is in onze huidige maatschappij is natuurlijk de invloed van stress op ons immuunsysteem.  Helaas leren de richtlijnen van de RIVM ons niet hoe gezonder te leven en te ont-stressen.  Er kwam een verandering in mijn slaappatroon doordat er werkstress weg was gevallen. Naast werkstress zo bleek, had ik nog wel wat vormen van stress waarvan ik me totaal niet bewust was. Ik raakte uitgeput.

Hoe ga ik nu eigenlijk om met vermoeidheid en wat maakt me moe. Dat is waar het om gaat.  De corona crisis met haar lockdown maakte voor mij zichtbaar en voelbaar hoe en waar ik overprikkelt  raak van de dagelijkse hectiek van onze maatschappij. Ik ging dieper slapen in deze periode. Meer dromen ook. Wat nu en dan mooie inzichten opleverde.

Ik ben een zoeker en heb geleerd te vragen.  De juiste mensen en/of plekken en/of de juiste situaties worden me aangeboden door mijn spirituele begeleiders.  Of het lot, het is maar hoe je het benoemen wilt.

Doornroosje sliep wel 100 jaar voordat ze door haar prins werd wakker gekust. 100 jaar was er nodig voordat de hulp kwam om het bewustzijn van deze prinses op te lichten. Ik ben inmiddels zover dat ik 8- 10-12 uur slaap  ‘wakker gekust’ word door mijn Hogere Zelf. Waar ik vroeger ging piekeren en zuchten en steunen of paniek aanvallen had. Of uren lezingen of meditaties luisterend mezelf troostte  en in bed hield. Word ik nu en dan wakker in vrede en volledig ontspannen rust. Totaal in harmonie met mezelf en de wereld om me heen, zonder pijn, zonder angst of verdriet. Wat een beloning is dit voor mijn lichaam en mijn geest.

Het koninkrijk Gods is in mij. Deze woorden kun je religieus of filosofisch bezien. Voor mij is het koninkrijk Gods een gemoedstoestand. Soms met beelden of kleuren die komen vanuit eenheid,  ik kan zien voorbij de bekende emoties en belevingen. Soms is deze gemoedstoestand slechts een kort moment met of zonder inzicht.  Een heilige ervaring geborgen de handen van God.  Dan is er rust dan is er overgave, geborgenheid, veiligheid, moeiteloosheid en lichtheid. God is een woord dat ik gebruik om het allerhoogste onbenoembare te verwoorden. Zodra ik opsta, iets ga willen en mezelf vertel dat ik dit of dat wel kan vandaag schiet ik met gemak weer in pijn en conditioneringen. Ik mag nog wel even blijven oefenen om in het alledaagse de diepe innerlijke vrede van Het Koninkrijk te integreren.  Blijven zingen en bidden, stilte in de geest creërend om mezelf open te stellen voor dit wonderlijke helpt.

Rusten in acceptatie en overgave is een lastige, het ego wil altijd wel iets. In een vakantie die, een retraite werd en een helende reis bleek, kreeg ik inzicht na inzicht. Zo mocht mijn ziele opdracht helderder worden; in me verankeren. Nu is het aan mij mijn krachten niet te verspillen, aan welke onzin dan ook. Nu is het aan mij om de krachtplekken hier om me heen te bevestigen en schoon te houden. In contact met mijn lichaam vanuit een wakker brein, dat stil kan zijn waar ik ook ben. Ik weet wel een paar mooie plekken hier op Voorne Putten die me helpen, wat een geluk.

Stilte en rust

Beweging

Stilte en rust

Vrede

in stilte

Vrede

in rust

Rust in vrede

alsof ik doodga

dat ga ik ook

elke dag een beetje

om

wéér wakkerder

wakker te worden.

De oefening  is blijf kijken, blijf wakker in wáár je naar kijkt.

Blijf voelen, vertrouw op je gevoel. Poeh, daar is veel geduld voor nodig. Geduld is er als er niets anders is dan geduldig zijn.

Wat hielp mij deze zomer? Liggen onder de sterren hemel en kijken naar een eik totdat de zon hoog aan de hemel staat. Dat was in een van de tropische nachten een geschenk. Mediterend naast de eik kreeg ik de boodschap; Zet al je lichaamsopeningen open. De tastzintuigcellen van mijn huid stonden volop aan, meerdere dagen was ik in contact met deze eik.  Vermoeidheid voelde ik wegstromen en mijn pijnen verminderden.

Als jij een boom gaat planten wat voor boom plant je dan?

Dit lied zingt in mij;

Tall trees warm fire

strong Wind deep River

I feel it in my body

I feel it in my soul.

Tall trees

Waar wij elkaar ontmoeten groeit toekomst.

Thea boom-Legierse.

Praktijk voor natuurgeneeskunde één

Posted by Thea Boom