Inspiratie hoef ik niet te zoeken het komt op mijn pad. -12-

Graag wil ik schrijven over wat het met me heeft gedaan om een week te vasten.
Graag wil ik schijven over mijn vreugde over het ontluiken van de lente.
Graag wil ik schrijven over alle bemoedigende en positieve berichten, via WhatsApp, facebook en telefonisch, die deze gedenkwaardige lente 2020 als een zachte deken omhullen en inpakken. Deze verbondenheid via vele verschillende netwerken, de prachtige initiatieven die er ontstaan. De woorden, de beelden, de muziek. Ik verval nu en dan in een dragend positief gevoel van; dit brengt ons wereldwijd verdieping.
Hoe maak ik een selectie in de veelheid van berichten en gevoelens. Hoe blijf ik gefocust ? Wat is mijn persoonlijke les, de boodschap voor ons als mensheid?

Als ik bezig ben mee te bewegen naar de 5e dimensie voel ik vertrouwen, krijg ik een soort thuiskom gevoel, dat al mijn ziele heimwee omarmt. Als ik b.v. het 5G scenario tot me laat komen krijg ik vlucht gedrag, ver weg van datgene waar ik hier in Europa waarschijnlijk niet voor vluchten kan.
Wat weet ik van de 5e dimensie? Wat weet ik van 5G ? Ik weet van beide onderwerpen te weinig om er iets zinnigs over te kunnen schrijven. Toch houden deze twee eigentijdse thema’s me met enige regelmaat bezig.


En dan;

Maakte ik, tijdens mijn vasten week, samen met mijn collega een wandeling door de stille polder rond Noord Gouwe – Zeeland. Zij stelde me de vraag. ‘Wat denk jij dat het betekent dat juist de 5G uitrol een hot item is in het tijdperk dat we als mensen overgaan naar de 5e dimensie?”. Ik keek haar aan en zei ‘het kan geen toeval zijn’. Er zijn vragen die gelukkig géén direct antwoord behoeven of hebben. We liepen door in stilte. Zonnestralen vangend, elk nieuw groentje in de berm verwelkomend als een wondertje. Het polder pad werd smaller en smaller. De polder leek weidser en weidser te worden. De stilte begeleidde mij als vanzelfsprekend. Midden tussen twee pollen brandnetel vielen mijn voeten stil, waarna ik als vanzelf lemniscaten ging lopen, met het midden tussen de pollen groen als centrum. Als vanuit het niets vloog er een verschikte eend met veel kabaal weg uit de berm voor me. Ik schrok, mijn voeten vielen stil en mezelf verontschuldigend kijk ik haar na. Als mijn collega en ik bij elkaar komen zien we een nest vol eieren. Eieren boordevol nieuw leven, nieuw leven dat door de nog fragiele schil bijna zichtbaar is. Nieuw leven in deze zo ongelofelijk rare dagen van virale aanslagen. We zakken door de knieën en tellen de roomkleurige eieren. Negen pracht exemplaren liggen daar verstopt in het hoge gras net boven de slootkant. We kijken elkaar aan. Numero logisch gezien staat het cijfer negen voor universele liefde . Ook staat het cijfer negen voor; Uw wil geschiede; wat je kunt ook verwoorden als; Help ons lief te hebben boven onze idealen uit en doe daden van mededogen ontspruiten voor alle schepselen. Schep in mij een Goddelijke samenwerking uit vele zelven; één stem, één daad. Goddelijk verlangen handelt dan samen met het onze, zoals in alle licht, zo ook in alle vormen.

‘Eenheid’ is het woord dat mijn collega en ik tegelijkertijd uitspraken.
We liepen nog stiller dan stil verder. De draden van niet weten en alles weten verweven zich woordeloos. Verwondering is het gevoel dat me deze hele verdere dag heeft begeleid. Verwondering en blijheid.
De blijheid blijft en kent vele vormen. Blijheid en dankbaarheid dat mijn leven zich ontrolt. Dat ik dimensies mag ervaren en voelen waar ik niets van hoef te begrijpen. Kweenie, zingt in de wind. Blijheid dat ik vasten kon op mijn tijd. Vanuit een eigen keuzes mag leven.
Na het vastenproces komt het lastigste stuk de opbouw. Eenmaal weer kauwend is alles te lekker en roept elke smaak pupil om meer, meer, meer. Hebberig en verlangend werd ik de dagen daarna. Mijn zelfgedisciplineerde ik sprak me toe en vanuit ervaring wist ik dat deze fase van hebberigheid voorbij gaat. Gewoon negeren. Ik ervaarde dat ik ook deze keer na het vasten weer mijn geschenken koester en boodschappen en inzichten in me laat meewegen als schatten die belangrijker zijn dan welke behoefte of welk verlangen dan ook.
Dat is de een van de beloningen van vasten. Dat is de beloning van bewust kiezen voor even niet je zin krijgen in alles wat je wilt.

Terwijl ik geniet van de stille wegen de opgeklaarde schonere lucht door verminderende CO2 uitstoot, deze rare dagen van deze lente van 2020, besef ik dat we zullen rouwen en verdriet zullen delen. Soms door angst overvallen zullen worden. Mededogen is het woord dat komt. Ik vermoed dat mensen straks weer in het verlangen en de behoefte schieten naar meer, meer en meer. Vertrouwen is het woord dat ik in en uitadem. Als ieder van ons één positief gebaar doorleeft wat in deze dagen in crisis bewust is geworden dan kleurt de wereld weer mooier. Hopelijk weten inmiddels voldoende mensen wat vasten is, hoe zelfdiscipline werkt en hoe de 5e dimensie kan aanvoelen. Dit geeft me hoop en bakken vol vertrouwen deze onvergetelijke lente van 2020.
Eenheid is als de binnen wereld waar vanuit we leven en de buitenwereld die ons leven richting geeft in harmonie zijn. Als onze verbindingen open kanalen zijn. Dan zijn we in moeiteloosheid, zuiver en puur verbonden.

Zolang we nog naar buiten mogen of als het weer mag (ik kweenie hoe snel de ontwikkelingen rond het virus dat ons allen bezighoud zullen gaan.)
Pluk dan brandnetels, (de toppen ) zet er thee van en maak er soep van om de dag. Mits je geen allergie voor histamine hebt! Het Klein Hoefblad bloeit, dit is een super kruid bij klachten van de luchtwegen. Voorzichtig doseren niet te lang gebruiken. Maak pesto of salade van/met Daslook en Madelieven. Smul van de lente krachten verstopt in eetbare planten. Dit alles is zorg voor je immuunsysteem. Je kunt me een bericht sturen als je mijn hoofdstuk over de Brandnetel uit mijn boekje de wandeling wil ontvangen.

Je kunt jezelf de vragen stellen.

Wat vind ik moeilijk aan deze crisis?

Wat zegt dit over mij?

Wat vind ik er mooi aan?

Waar en hoe wij elkaar ook ontmoeten daar groeit toekomst.

 

Thea Boom-Legierse.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde één

 

 

Posted by Thea Boom