Inspiratie hoef ik niet te zoeken het komt op mijn pad -7-

In 1993 maakte ik deze tekening na een bijzonder inzicht tijdens een Reiki cursus. Dat was een groots moment in mijn leven. Ik sloeg een nieuwe weg in. Complementaire geneeskunde. De inzichten die ik inmiddels mocht verwerven zijn ontelbaar. Inzichten komen niet zozeer via scholing en cursussen die ik met regelmaat volgde.
Elke stap dichter naar mezelf blijkt een stap dichter bij onwetendheid. Fysiek kon mijn lichaam mijn stappen vaak niet volgen. Spiritueel gedragen kan een lichaam heel veel aan. Elke spirituele stap behoedde me voor mistappen.
Vanuit vanzelfsprekendheid op kruispunten in het leven een nieuw levenspad oplopen. In contact met,… leerde ik wie ik ben en wat ik kan. Ontmoetingen vanuit inspiraties, voor de praktijk , weekenden natuur en zang, kruidencursussen. Samen met collega’s verbonden bij Bewustvoorneputten.nl Daarnaast was ik 20 jaar werkzaam bij kuuroord, de Schouw, een intens meegaan in het proces van gasten en hen weer loslaten. Tegelijkertijd hun proces als een spiegel ervaren in mijn eigen proces.
Vijf jaar daarvan werkte ik ook bij zorgcentrum Careyn. Voeten masserend van dementerende ouderen. Een ontwikkeling van diep respect voor een doelgroep die bewustwording in een heel specifieke vorm uitdaagt. Luisteren voorbij de herhaling. Kijken voorbij het denken. Dementie is mijns inziens o.a. ook een weg van verwerking, een weg naar binnen waar de weg naar buiten versluierd is geraakt.
Jaren van groeien, buigen, snoeien en nu en dan omvallen en/of in een andere vorm verder groeien. Een jaar geleden kwam ik terecht bij woongroep Parzival. Hoe ik daar medemensen ontmoet gaat voorbij woorden omdat communicatie veelal alleen via het lichaam kan. De afstemming vanuit de stilte, voedt mijn ziel en maakt me nederig.

Design Inge Löök /36

 

Het UWV verplichtte me trainingen te volgen na mijn ontslag. Weken met to do lijsten waarin ik weerstand ervaarde. De maatschappij, met al haar regels en wetten en zaken waar ik me liefs ver van weghoudt dwong me ook tot ontmoetingen Als iets lijkt offers te vragen levert het uiteindelijk een veranderende vorm van zelfvertrouwen op.
Het is winter, tijd voor inkeer. Het lijkt soms lente ook in mij , er komt van alles naar boven ploppen. Houd ik overzicht? Help!


Samen met een gemeente ambtenaar en leerkrachten boomplant dag binnen de gemeente Hellevoetsluis organiseren komt op mijn pad. Met 51 kinderen maken we plannen en mogen er 13 bomen geplant. Een verlangen naar meer Bomen in Hellevoetsluis wordt vervuld. Met kinderen natuur beleven. Passie voor de aarde en onze natuur uitdragen is voedend. Het initiatief Levensbos wordt na 17 jaar project Levensbomen. Eindelijk is het lang gekoesterde zaadje ontkiemt. Het krijgt licht, lucht en water én aandacht. Er is niets beter om onze CO2 uitstoot te neutraliseren dan het planten van bomen, lees ik verheugd in de krant. 12 maart wordt een bijzondere boomplant dag. Er was overleg vanuit wezenlijk contact en verschillende werelden komen samen. De tijd is er rijp voor..

Ik word gevraagd om Detox weken te begeleiden op mijn oude werkplek. Ex collegae van de Schouw worden Zopuur metgezellen door een week met elkaar te vasten en reinigen. Sessies en behandelingen, dans, wandelingen, tekenen, schilderen, enquierie, stilte, sauna, rust, zingen. Elkaar en mezelf ontmoeten vanuit kwetsbaarheid, respect en overgave. Duidelijk kiezen en gekozen worden verdiept waar ik voor sta en wat – nu – in me leeft.

 

 

 

Als ik op een ochtend wakker wordt is deze inspiratie er als vanzelf. Mijn wandeling in de nacht van de volle bloedmaan in januari leverde hier een bijdrage aan. Ik stond om 6.00 uur in het pikkedonker op mijn lemniscaat plek in het Kooistee bos. Verbonden met de aarde kracht én de kosmische krachten; éénheid in verbondenheid. Het werd een aardse en een kosmische reis. Een “wandeling’’ door mijn darmen leverde ook een bijdrage aan dit schrijven. Verbonden met mijn centrum samenvallend in mezelf mijn authenticiteit ervaren. Strengheid en angsten van de afgelopen jaren gedag zwaaiend vernieuw ik.. Mijn bredere ik past in mezelf, mijn geopende ik past in mezelf. Groeien kan moeiteloos en gemakkelijk zijn.

 

 

 

 

 

Het ziet eruit alsof ik op een vernieuwend kruispunt terecht ben gekomen. Het blijkt een rotonde. Het lijkt alsof er keuzes gemaakt moeten worden maar ik kan gewoon gemakkelijk en moeiteloos in stromen door gaan en weer instromen.

 

De vraag, wat is waar, doet er toe
De vraag, ga ik, doet ertoe
Een gevoel diep uit je eigen binnenste, dat doet ertoe.
En als er geen vragen zijn?
Dan is er altijd wel een symbool in de natuur.
Kijkend, ruikend, luisterend en ervarend komt je binnenste naar buiten.

–Stilte- doet ertoe.

Of. Kruip bij jezelf naar binnen. Kijk, Luister en ervaar.

–Stilte- doet ertoe.

Ik schrijf deze inspiratie over werk, over bezigheden. Ervarend dat het juiste moment altijd een pad op mijn levensweg laat zien dat naar me toekomt met mee meebuigt. Gewoon omdat ik een ja ervaar. En ga!
Waar wij elkaar ontmoeten groeit toekomst, dat doet ertoe.

 

 

Thea Boom – Legierse.

Praktijk voor natuurgeneeskunde één

Posted by Thea Boom