Inspiratie zoeken hoeft niet – het komt op mijn pad -5-

De herfst treed aan.

De buiten geuren worden anders. De ochtenden worden kouder en de dagen snel korter. De kleuren in de natuur veranderen.

Dit jaar is het me gelukt op tijd de duindoorn te oogsten. Een deel van de takken stopte ik in de vriezer. Eenmaal bevroren laten de besje gemakkelijk los. In het ontbijt zijn het aanvullende vitamine C bommetjes. De  andere takken gingen in de zoete amandelolie in een glazen pot voor een aantal weken. De massageolie was geurklaar voordat de warmte en de kracht van de zon, die nodig is voor het proces,  verminderden. Oranje is de kleur van de duindoorn. De olie is verwarmend en trekt diep in het weefsel.  Oranje is de kleur van het tweede chakra. Bij het tweede chakra hoort o.a. verandering, beweging, stroming, gewaarwording en verlangen.

Met het intreden van de herfst sluit ik een proces af dat me een jaar lang in een soort houtgreep hield.  Mijn creatieve geest om inkomen te gaan creëren heeft meerdere ideeën. In januari 2018 besloot ik dat ik alleen werk wil en kan doen dat vanuit mijn hart kloppend is. Stap 1 voor verandering is gezet

Mijn creatieve geest wordt geïnspireerd en gevoed.

Ik doe een lesdag elementen en natuurwezens. Deze dag maakt me duidelijk dat ik natuurbelevingselementen nog beter kan integreren in mijn werk.  Hoe en wat ik wil uitdragen lijkt geen vraag maar een noodzakelijk gevolg van mijn bewustwordingsproces. Synchroniciteit is het woord dat past.

Daarnaast is er de innerlijke beweging gehoor te geven aan een oud verlangen. Dat houdt in dat ik een nieuwe weg moet gaan bewandelen.

Er komen steeds meer vragen in mij op. Na een oriënterend en inspirerend gesprek adviseert mijn creatieve geest me een wandelconsult met mezelf.  Op een zonnige herfstdag vertrek ik vanaf het bezoekers centrum Tenellaplas.  Er blijft geen vraag onbeantwoord.

De angst om nieuwe wegen te bewandelen laat zich zien. De natuur laat me na elke vraag die ik aan mezelf stel mogelijkheden zien. Maakt duidelijk waar en hoe ik verstrik ben geraakt. Ik beloop een door mij nooit eerder gelopen pad. Ervaar het zelfvertrouwen dat het geeft, keuze vrijheid te gebruiken en niet vanuit vanzelfsprekend paden te volgen.

Gewaarwordend herhaal ik de ‘film’ van mijn wandeling in mezelf om de beelden te duiden.  Meteen komen er mogelijkheden naar me toe.

Nu de juiste keuzes maken. Stap  voor stap, zonder me te laten verleiden door de veelheid die mijn creatieve geest soms zo aantrekkelijk vindt.

Herfst is het seizoen. Inkeer de beweging die nodig is nu de dagen korter worden richting winter. De herfst hoort bij het element Vuur. Vuur dat inspireert en maakt dat we kunnen oogsten.  De natuur laat vruchten en zaden zien én nog prachtige bloemen.

De bloemen zijn nog aantrekkelijk voor de bijen. Bijen vliegen graag in de lemniscaat vorm. Het symbool dat verleden en heden verbindt stroming / energie geeft en maakt dat het heden  voelbaar is. Bijen zijn heel gevoelig voor straling. Ik ben dankbaar dat ze met een leuk  aantal regelmatig aanwezig zijn in onze klimop. Het blijkt een fijne plek voor de bijen om in rond te zoemen deze dagen. Hun gezoem is een meditatieve melodie. Hun werklust een vanzelfsprekendheid.

Herfst heeft te maken met vertering.  Stilte is nodig om antwoorden te verteren en herkauwen.

Stil vallend met mezelf, verlangens ervaren en me niet laten verleiden. Diep gewortelde verlangens, voor een betere wereld, een gezonde aarde, voor vrede en geluk.   Welke stap mijn volgende stap ook is.

De natuur wijst een weg om het zo licht en moeiteloos mogelijk te doen.

Welke weg bewandel jij deze herfst?

blijf je op het hoofdpad ?

neem je een zijweg ?

sla je een nieuwe weg in ?

wat brengt verandering jou?

 

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten groeit toekomst

 

Thea Boom-Legierse

Praktijk voor natuurgeneeskunde één

 

Posted by Thea Boom